Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τσουκαλάδων όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε μια σειρά εκδηλώσεων τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς .
Την Κυριακή 18 Δεκέμβρη μια ζεστή γεμάτη θαλπωρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ναού της Παναγίας ,που έβαζε τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους με τον πιο όμορφο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων , μέσα από την αφήγηση παραμυθιών με την συνοδεία μουσικής . Συγκεκριμένα η αφηγήτρια κα Δεληγιάννη με την απαλή μουσική της λύρας από τον Νίκο Σταματέλο ταξίδεψαν όσους παραβρέθηκαν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού.
Ανήμερα την Πρωτοχρονιά στους δρόμους και τα στενά του χωριού μας αντήχησαν χαρούμενες παιδικές φωνές, όπου παιδιά μαζί με το «Αι Βασίλη» καβάλα πάνω σε γαϊδουράκι έψαλλαν τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι ,μεταφέροντας την ελπίδα και την αισιοδοξία για μια καλλίτερη χρονιά . Ένα έθιμο που το αναβιώσαμε πέρυσι και το συνεχίσαμε και φέτος.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας φέτος μετά από πολλά χρόνια εξέδωσε ημερολόγιο με θέμα «Τσουκαλάδες ….εικόνες του χτες». Φωτογραφίες παλιές , εικόνες , πρόσωπα, σκηνές μας ταξιδεύουν στο παρελθόν ,μας ζωντανεύουν τον τρόπο ζωής , μας δείχνουν τον μόχθο της καθημερινότητας των προγόνων μας αλλά και τις ομορφιές του χωριού μας .Στίχοι από τους λαϊκούς ποιητές αλλά και λόγια πνευματικών ανθρώπων του χωριού μας συνοδεύουν αυτές τις φωτογραφίες .
Την Κυριακή 15 Γενάρη πραγματοποιήσαμε εκδήλωση για τα παιδιά του χωριού μας. Κόψαμε πίτα, προσφέραμε γλυκά, αναψυκτικά και ο «Αι βασιλης» μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά. Η αίθουσα του Συλλόγου πλημμύρισε πραγματικά από κόσμο . Το φλουρί πέτυχε ο Βασίλης Ροντογιάννης της έκτης δημοτικού ο οποίος κερδίζει δύο εισιτήρια (ένα παιδικό κι ένα για ενήλικα) για την μονοήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το Δ.Σ ευχαριστεί όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις , τις γυναίκες για τα γλυκίσματα που πρόσφεραν , τα παιδιά που έψαλλαν τα κάλαντα, όσους μας ενίσχυσαν οικονομικά και φυσικά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, το Σάββατο 28/1/2012 στο κέντρο «ΧΑΡΑΜΑ»που θα πραγματοποιήσουν τον ετήσιο χορό τους .
ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου